Resorni ministri iz cijele FBiH razgovarali o unapređenju turizma: U fokusu novi zakoni, avio linije, putevi...

×

Error message

The page style have not been saved, because your browser do not accept cookies.

Ministar pirvrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović učestvovao je danas na radnom sastanku federalne ministrice okolišta i turizma Nasihe Pozder s resornim kantonalnim ministrima iz oblasti turizma.

Tema sastanka bila je stanje u turizmu, trenutne aktivnosti, planiranja i buduća saradnja. Fokus je stavljen na diskusiju o novom zakonu o turizmu.

Ministrica Pozder kazala je da je dolaskom novog saziva Vlade Federacije BiH iz procedure povučen zakon o turizmu s namjerom da se kompletno revidira i unaprijedi. Istakla je da su na sastanku dogovorili formiranje novog radnog tima koji će pomoći da se usaglasi provodiv zakon.

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo i o značaju infrastrukture, odnosno novim avio-linijama, putevima. Bitno je napomenuti da je Kanton Sarajevo, odnosno Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo nedavno, u saradnji s Međunarodnim aerodromom Sarajevo i Turističkom zajednicom KS provelo program koji će rezultirati uspostavljanjem novih avio-linija iz Sarajeva.

Ministar Mijatović je, ovom prilikom, naglasio značaj razvoja turizma za Kanton Sarajevo, te dodao da je u narednoj godini u planu donošenje novog zakona o turizmu u Kantonu Sarajevo.