Objavljen javni poziv: Za sufinansiranje projekata u oblasti šumarstva Ministarstvo privrede izdvojilo oko četiri miliona KM

×

Error message

The page style have not been saved, because your browser do not accept cookies.
Bosnian

Na zvaničnoj web stranici Ministarstva privrede danas je objavljen Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva iz Budžeta KS za 2022. godinu. Javni poziv raspisan je za finansiranje i sufinansiranje projekata vezanih za zaštitu, održavanje i unapređenje okoliša, jačanje ekološke kulture građana, održavanje i unapređenje šuma i šumskog zemljišta, uzgoja i zaštite divljači, kao i drugih projekata navedenih u pozivu.


"Javni poziv objavljuje se na osnovu Programa utroška namjenskih sredstava u oblasti šumarstva, prikupljenih po osnovu općekorisnih funkcija šuma (OKFŠ-a) za potrebe finansiranja i sufinansiranja projekata u šumsko – uzgojnoj oblasti, s ciljem trajnosti općeg dobra-šuma i šumskog zemljišta. Za projekte iz ovog Javnog poziva obezbijedili smo sredstva u Budžetu u iznosu od 3.955.000 KM, što je skoro 1.500.000 KM više u odnosu na prethodnu godinu", izjavio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.


Sredstva su namjenska, a pravo na učešće u ovom pozivu imaju Kantonalno javno preduzeće Sarajevo - šume, KJU za zaštićena područja, fizička lica, odnosno vlasnici privatnih šuma i šumskog zemljišta, te obrazovne ustanove, udruženja i fondacije koji svojim djelovanjem obuhvataju programe navedene u pozivu, a imaju sjedišta i realizuju svoje programe na području Kantona Sarajevo.


Sva potrebna pojašnjenja vezana za kriterije i pravila učešća u ovom javnom pozivu, kao i spisak potrebne dokumentacije nalaze se u tekstu poziva, koji je objavljen na web stranici Ministarstva privrede, na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-dodjelu-namjenskih-sredstava-u-oblasti-sumarstva, a bit će objavljen i sutra u Dnevnom avazu.


Na linku se nalaze i prijavni obrasci, izjava, kao i obrazac za prijedlog projekta.