Ministar Mijatović: Podrška Centru za napredne tehnologije uz definisanje strateških ciljeva i poslovne vizije

×

Error message

The page style have not been saved, because your browser do not accept cookies.
Bosnian

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović posjetio je Javnu ustanovu „Centar za napredne tehnologije u Sarajevu“ (CNT), te se upoznao s planovima njenog daljeg razvoja.

Direktor Centra za napredne tehnologije Ensar Mulaosmanović je istakao da će fokus u budućem poslovanju biti na razvoju inovacija, te će se težiti poduzimanju iskoraka za uspostavu sistemske podrške preduzetništvu u Kantonu Sarajevo.

"Ministarstvo privrede KS će Centru za napredne tehnologije pružiti punu podršku u razvoju i realizaciji strateških ciljeva. Neophodno je da u prvom koraku Uprava definiše viziju i strateške ciljeve iz kojih će biti izvedeni operativni ciljevi i definisan opseg djelatnosti", poručio je ministar Mijatović.

Uz interaktivnu diskusiju, koja je protekla u pozitivnoj atmosferi, zaključeno je da je razvoj navedenog Centra od velikog interesa za razvoj preduzetništva, te u velikoj mjeri doprinosi implementaciji Startegije razvoja Kantona Sarajevo u kontekstu razvoja inovacija.

Na sastanku se također razgovaralo o budućem prijedlogu da se u okviru ovog centra osnuje i Centar za preduzetništvo, na što se se čeka odluka Skupštine KS.

Svrha osnivanja ovakvog Centra jeste pružanje sistemske podrške malim i srednjim preduzećima, te hrabrim i kreativnim pojedincima da ostvare svoje poslovne ideje.  To će doprinijeti jačanju poduzetničkih kompetencija mladih osnivača/vlasnika poslovnih subjekata, a koji će uz podršku Kantona Sarajevo, imati priliku steći relevantno iskustvo u osnivanju i vođenju biznisa.