Ministarstvo privrede KS objavilo javni poziv za unapređenje lovstva

×

Status message

The page style have been saved as bijela/crna.
Bosnian

Na osnovu Programa utroška sredstava iz Budžeta Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede KS raspisalo je javni poziv za prijem projekata koji imaju za cilj razvoj i unapređenje lovstva.

U ovogodišjem budžetu KS za ovu oblast, pod stavkom „Izrada lovno-privrednih osnova“ planirana su sredstava u iznosu od 20.000 KM, od čega je 10.000 KM namjenskih i 10.000 KM budžetskih sredstava.

Dio, u iznosu od 8.000 KM za realizaciju ovog Programa čine i prenesena neutrošena sredstva iz prošle godina od naplaćenih godišnjih naknada za zakup sportsko-privrednih lovišta na području Kantona Sarajevo.

Korisnici sredstava iz ovog Programa su udruženja građana, lovačka društva koja gospodare lovištima na osnovu ugovora o zakupu, donesenih lovno-privrednih osnova i godišnjih planova gospodarenja lovištima, na koje saglasnost daje Ministarstvo privrede, a koja su uplatila zakupninu za korištenje lovišta u 2022/2023. godini. Osim lovačkih udruženja, korisnici sredstava su pravna i fizička lica kojima je medvjed pričinio štetu na imovini.

Sve informacije, kao i javni poziv i prateća dokumentacija, dostupni su na stranici Ministarstva privrede na linku:

https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-prijavu-projekata-za-unaprijedenje-lovstva-za-2022-godinu.