Ministar Delić: Pripremamo Izmjene i dopune Zakona o turizmu KS

Bosnian

Ministar privrede KS Adnan Delić imenovao je Komisiju za izradu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu Kantona Sarajevo.

„Ova stručna Komisija obavezna je, nakon detaljne analize važećeg Zakona o turizmu KS, pripremiti Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu kojim će se reducirati organi Turističke zajednice Kantona Sarajevo, te usaglasiti ostale odredbe Zakona s odgovarajućim direktivama Evropske Unije i važećih federalnih propisa“, pojasnio je ministar Delić.

Komisija će nakon utvrđivanja Nacrta Zakona, provedene skupštinske procedure i javne rasprave pripremiti Prijedlog ovog Zakona.

Rok za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu je 60 dana od imenovanja Komisije, a rok za pripremu Prijedloga Zakona i Izvještaja o radu Komisije je 30 dana od dana okončana javne rasprave o Nacrtu Zakona.

„S ovim izmjenama želimo unaprijediti rad Turističke zajednice KS i promociju turizma podići na nivo koji će, nadamo se, donijeti dugoročne benefite za turističke djelatnosti na području našeg Kantona“, istakao je ministar Delić.