Objavljeni rezultati javnog poziva za prijavu poslovnih subjekata za besplatno učešće na 11. Sarajevo Business Forumu

Bosnian

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo potpisalo je početkom marta ugovor s Bosna Bank International (BBI), organizatorom 11. Sarajevo Business Foruma (SBF) o strateškom partnerstvu  ovog resornog ministarstva na 11. SBF-u.

Ovim ugovorom, Ministarstvo privrede KS omogućava privrednicima i samostalnim poduzetnicima s područja Kantona Sarajevo i Bosansko – podrinjskog kantona da predstave svoje projekte i proizvodne potencijale investitorima iz cijelog svijeta na 11. Sarajevo Business Forumu. Također, predviđeno je i pripremanje i predstavljanje projekata u vlasništvu općina i kantona, obzirom da će, u okviru ove strateške saradnje, Ministarstvo privrede omogućiti  kompanijama iz ova dva kantona predstavljanje potencijalnim inestitorima i povezivanje s predstavnicima poslovnih zajednica Europske Unije, zemalja Bliskog istoka i Azije.

Javni poziv privrednim subjektima za besplatno učešće na ovom Forumu završen je a rezultati istog objavljeni su na web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/obavjestenja/odluka-o-utvrdivanju-listi-za-besplatno-ucesce-na-11-medunarodnoj .

11. Sarajevo Business Forum održava se 11. i 12. maja ove godine, s početkom u 09:00 sati u srijedu u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine.