Objavljene preliminarne liste korisnika poticajnih sredstava za četiri programa razvoja male privrede

Bosnian

Na web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo objavljene su preliminarne liste korisnika poticajnih sredstava za četiri pojedinačna programa iz Godišnjeg plana provođenja Programa razvoja male privrede za 2023. godinu.

Preliminarna lista po programu “Refundiranje dijela troškova kamata po preuzetim kreditima" dostupna je na https://shorturl.at/jmUV3, lista po programu “Refundiranje troškova tehnološke modernizacije, uvođenja obnavljanja standarda kvaliteta i digitalizacije poslovanja” dostupna je na https://shorturl.at/lCFIO, dok se lista po programu “Poticaj za nova ulaganja u tehnološku modernizaciju i primjenu standarda kvalitete” može preuzeti na https://shorturl.at/xNR67, a lista “Poticaj razvoja ženskog poduzetništva” na https://shorturl.at/flzW4.

Ukupna sredstava planirana za provođenje ova četiri programa iznose 3.050.000 KM, od ukupno 8.800.000 KM planiranih Budžetom KS za realizaciju Godišnjeg plana provođenja Programa razvoja male privrede za ovu godinu.

Kako navode iz Ministarstva privrede, ukupno je zaprimljeno 235 prijava. Od tog broja, 118 podnosioca prijava, po preliminarnim listama, ostvarilo je pravo na dodjelu poticajnih sredstva.

Podnosioci prijave po nekom od navedenih programa pisani prigovor mogu dostaviti Ministarstvu privrede KS u roku od osam dana od dana objavljivanja ovih preliminarnih listi.