Ministar Delić održao promociju Programa razvoja male privrede i za obrtnike – zanatlije: Iznimno bitna, a deficitarna zanimanja

Bosnian

U okviru promocije Godišnjeg plana Programa razvoja male privrede za 2021. godinu ministar privrede KS Adnan Delić danas je održao promociju Programa za obrtnike – zanatlije s područja Kantona Sarajevo.

Ministarstvo privrede KS je ovu promociju organizovalo je u saradnji s Obrtničkom komorom Kantona Sarajevo, a prisustvovalo je tridesetak obrtnika i zanatlija različitih djelatnosti. Prisutni obrtnici zahvalili su ministru i Ministarstvu na ovom vidu saradnje istakavši da je ovo prvi put da imaju priliku na ovaj način sastati se s ministrom privrede.

Nakon promocije Programa, s posebnim osvrtom na programe „Poticaj projektima promocije obrtništva“ i „Edukacija mladih za obrtnička – zanatska zanimanja i zapošljavanja“, ministar Delić i Bruno Vištica, šef Sektora za poduzetništvo odgovarali su na mnogobrojna pitanja prisutnih obrtnika, što je prema reakcijama prisutnih, nedostajalo godinama unazad.

Predsjednik Obrtničke komore Nijaz Idrizagić je ovom prilikom podvukao važnost poštivanja procedura prijave na javne pozive, a vodeći se iskustvom iz prethodnih poziva.

Bila je ovo treća u nizu promocija Programa razvoja male privrede, a već sutra ministar Delić održat će, zbog velikog interesovanja članova, prvu od dvije promocije i u Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji (SERDA).