Kanton Sarajevo podržava OREA Art Market: Sav prihod od ulaznica za Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka i Roditeljsku kuću

Bosnian

U prisustvu premijera Kantona Sarajevo Nihada Uka, ministra privrede KS Zlatka Mijatovića i ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ende Pavić Pečenković, u sarajevskom Domu Mladih otvoren je sedmi OREA Art Market koji ovaj put okuplja 53 mala proizvođača uz koje će se predstaviti i brendovi iz Hrvatske i Srbije. 

OREA je regionalna online platforma za prodaju i plasman ručno rađenih proizvoda koja je od prošle godine svoje poslovanje proširila i na Hrvatsku, čime su se domaćim brendovima otvorila vrata za plasman proizvoda širom svijeta. Obzirom da su brojni biznisi okupljeni oko OREA zajednice, pioniri u održivom poslovanju, na današnjem Art Marketu bit će organizovana panel diskusija i predavanje na temu okolišnih, društvenih i korporativnih standarda u poslovanju. 

Ministar Mijatović je istakao opredjeljenje Vlade Kantona Sarajevo da, kao i do sada, nastavi sa podrškom ovakvim događajima i dodao da Ministarstvo privrede KS prepoznaje doprinos koji mali biznisi imaju na razvoj i napredak našeg društva. Posebno je istakao činjenicu da skoro 90% OREA zajednice čine žene i dodao je da je to dodatni motiv da Vlada KS nastavi sa podrškom organizaciji ovakvih događaja i u budućnosti jer su snažne i poduzetne žene zaista vrijednost koja se mora cijeniti. 

"Ponos i zahvalnost danas ne mogu sakriti. Hvala vam što ste ovom predivnom događaju dali i humanitarni karakter i što u kontinuitetu podržavate Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka koje je proglašeno od posebnog interesa za Kanton Sarajevo", rekao je ministar Mijatović.

Naime, ulaznice na sedmi OREA Art Market se naplaćuju 2 KM, a sav prihod od ulaznica kao i dio od prodaje rukotvorina će biti doniran za potrebe rada Roditeljske kuće i Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Art Market se zatvara u nedjelju u 18 sati.