POZIV na "Međunarodni poslovni forum 2014."

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na "Međunarodni poslovni forum 2014." koji će se održati 11. juna, 2014. godine u Kongresnom centru hotela Terme, Ilidža, Hrasnička cesta br. 14, Sarajevo, Bosna i Hercegovina, u organizaciji Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Britanskog vijeća (British Council) u Bosni i Hercegovini.

Na Forumu će se okupiti najeminentniji privredni i finansijski eksperti iz zemlje i inostranstva, predstavnici stranih i domaćih kompanija različitih sektora privrede (građevinarstvo, elektro/metalni sektor, poljoprivredno/prehrambeni sektor, IT sektor, trgovina, i turizam).

Cilj Foruma je predstaviti Kanton Sarajevo kao potencijalnu investicijsku destinaciju, kao i da ljudi u politici i privredi sagledaju kako da u svjetlu globalizacije iskoriste potencijale za ekonomski razvoj u regiji, da se stručnjaci iz regije koji se bave istim poslom bolje upoznaju, razgovaraju i razmjene informacije o poslovnim izazovima današnjice. Cilj je i pružiti informacije učesnicima o izvozu na evropsko tržište i prioritetu preuzimanja evropskih normi.

Na Forumu će se govoriti i o implementaciji evropskih i međunarodnih standarda u obrazovanju kako bi imali bolji pristup radnom i obrazovnom tržištu Evrope i svijeta.

Da bi ste se registrovali za učešće na Forumu, ljubazno Vas molimo da potvrdite Vaš dolazak na e-mail: mp@mp.ks.gov.ba ili na telefon +387 33 562 120 do 30.05. 2014.

Predlažemo Vam da, u okviru besplatnih promotivnih aktivnosti na izložbenom prostoru, donesete Vaše promotivne materijale koji će biti izloženi na Forumu. Kotizacija za učešće se ne naplaćuje. Forum će se održati na službenim jezicima Bosne i Hercegovine i engleskom jeziku uz simultani prevod.

Sve dodatne informacije o Forumu su dostupne na telefon +387 33 562 120.

Zahvaljujemo se za saradnju i radujemo se susretu sa Vama.

 

S poštovanjem,

ministar privrede

mr.sc. Emir Hrenovica