Predstavnici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Općine Ilidža posjetili Hotel Hills

U okviru “Saradničke meže podrške stranim investitorima u Bosni i Hercegovini”, a kao dio programa pružanja postinvesticione podrške i pomoći radi otklanjanja prepreka sa kojima se kompanije susreću u svom poslovanju, predstavnici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Općine Ilidža posjetili su hotel Hills na Ilidži.

Kanton Sarajevo u suradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom Svjetske banke, realizira Projekt regulatorne reforme u svrhu poboljšanja poslovnog okruženja i jačanja konkurentnosti Kantona Sarajevo. Cilj projekta je povećanje konkurentnosti Kantona Sarajevo kroz pojednostavljenje izdavanja dozvola i smanjenja administrativnih troškova zainteresiranim ulagačima i budućim privrednicima.

Svi oni koji žele investirati u Kantonu Sarajevo, bilo da su domaći ili strani ulagači, i žele pokrenuti posao, na jednom mjestu će moći dobiti sve informacije koje ih interesiraju: od uslova i brzine registracije firme do toga koji poticaji stoje na raspolaganju investitorima. Želimo skratiti procedure, smanjiti broj potrebnih dokumenata, sniziti troškove i rizike za firme, odnosno učiniti Kanton Sarajevo privlačnijim za investitore.  

U okviru Saradničke mreže za podršku stranim investitorima u Bosni i Hercegovini,  predviđena je i posjeta stranim i domaćim kompanijama na području Kantona Sarajevo, kao i pružanje postinvesticione podrške i pomoći radi otklanjanja prepreka sa kojima se kompanije susreću u svom poslovanju.