Obavještenje o produženju roka za podnošenje zahtjeva

OBAVJEŠTAVAJU SE SVI ZAINTERESIRANI KANDIDATI DA JE ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA PO OSNOVU PROJEKTA PODRŠKE MLADIM OSOBAMA ZA ZAPOČINJANJE POSLA - “START - UP”, A OBJAVLJEN U JAVNOM POZIVU 30.07.2018. GODINE PRODUŽEN DO 14.09.2018. GODINE. SVI OSTALI UVJETI IZ JAVNOG POZIVA OSTAJU NEPROMIJENJENI.

Projekat predstavlja razvoj i promociju preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva mladih, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju subjekata male privrede i preduzetnika u skladu sa Zakonom o poticaju razvoja male privrede.

Projekat obuhvata: realizaciju obuka, bespovratna sredstva i mentorsko praćenje MSP i preduzetnika. Projekat će pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći podržati ciljnu grupu kroz obuku za započinjanje biznisa i izradu biznis plana, bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja i mentoring za privredne subjekte u ranoj fazi razvoja.

Pravo na učešće u Projektu, u skladu sa uslovima iz Javnog poziva, imaju fizička lica koja nemaju zaposlenje, ali imaju kvalitetnu poslovnu ideju za samozapošljavanje i samostalni početak biznisa. Ciljnu grupu čine: mladi u dobi od 18 do 30 godina (u trenutku objavljivanja Javnog poziva).

Javni poziv može se preuzeti u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo (Ulica La Benevolencija broj 8) ili na web-stranicama Komore i Ministarstva privrede: www.pksa.ba i http://mp.ks.gov.ba