Rok za realizaciju plasmana kreditnih sredstava uz 100% subvenciju troškova kamate prolongiran do 30.06.2024. godine

Razmatrajući činjenicu da planirana sredstva za plasman kreditnih sredstava uz 100% subvenciju troškova kamate za 2023. godinu nisu u potpunosti utrošena, Vlada Kantona Sarajevo usvojila je Odluku o davanju saglasnosti za aneksiranje Ugovora o poslovnoj saradnji sa BBI bankom i UniCredit bankom za plasman kreditnih sredstava uz 100 % subvenciju troškova kamate za 2023. godinu.

Usvajanjem navedene odluke omogućeno je privrednicima na području Kantona Sarajevo da realizacijom kreditnih sredstava sa navedenim bankama ostvare pogodnosti u kontekstu 100% subvencije troškova kamate od strane Vlade Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstva privrede Kantona Sarajevo. Rok za realizaciju ove pogodnosti je prolongiran do 30.06.2024. godine.

Kreditna sredstva uz 100% subvenciju kamatne stope namijenjena su subjektima male privrede za ekonomsku stabilizaciju, nabavku osnovnih sredstava i investicije, održavanje likvidnosti, povećanje obima proizvodnje i/ili usluga, te obavezno očuvanje postojećeg broja zaposlenih.

Napominjemo da su banke posredstvom kojih je moguće ostvariti ovu pogodnost BBI banka i UniCredit banka.

Pozivamo privrednike da pogodnost iskoriste na najbolji način.

Linkovi do Javnih poziva: