Ministarstvo privrede KS oficijelni sponzor „Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive“

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo nastoji pomoći razvoj poljoprivrede, kroz omogućavanje promocije i plasmana proizvoda prozvođača sa područja Kantona Sarajevo pa je tako i ove godine oficijelni sponzor „Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive“ koji će se održati od 28. do 31.08.2024. godine u Gradačcu.

Uloga Gradačačkog sajma šljive u promociji privrede, a posebno u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, svakako je neosporna, to smo u Ministarstvu privrede KS prepoznali te smo, kako bi svi proizvođači i prerađivači imali mogućnost učešća na ovogodišnjem sajmu već objavili Javni pozv za sufinasiranje učešća na 51. “Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive” koji možete pronaći na linku https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-dodjelu-sredstava-....

Gradačački sajam održava se od 1969. godine s namjerom da se promovira šljiva i proizvodi od šljiva, a potom i agrarni kompleks BiH. Iz godine u godinu pruža priliku izlagačima, poljoprivrednicima i naučnim radnicima, ali i predstavnicima svih nivoa vlasti u BiH i šire da otvoreno progovore o stanju poljoprivrede i njenom budućem razvoju, kroz prizmu primjene novih naučnih saznanja i tehnologija.