Ministar privrede Kantona Sarajevo dr Muharem Šabić posjetio firmu Ećo Company

Ministar privrede dr Muharem Šabić posjetio je u okviru Saradničke mreže, kao dijela programa postinvesticione podrške Projekta LIFE, firmu Ećo Company i razgovarao sa generalnim direktorom Ećo Suadom na temu unapređenja poslovnog okruženja i regulatorne reforme, te jačanje privrede i konkurentnosti Kantona Sarajevo.
Tokom sastanka, direktor Ećo Suad istakao je da privreda Kantona Sarajevo bilježi kontinuiran rast, te da postoji mogućnost za dodatno unaprijeđenje i razvoj, posebno ukoliko bi došlo do veće podrške privrednim subjektima, sa akcentom na one koji su izvozno orijentisani. Direktor je ministra upoznao sa planovima firme Ećo Company za naredni period u pogledu proširenja proizvodnih kapaciteta, novih ulaganja u tehnologiju i novih zapošljavanja.
Kada je u pitanju privreda Kantona Sarajevo, svi ekonomski parametri u proteklom periodu su u porastu. Politika Kantona Sarajevo pokazuje uspjeh i stabilnost, i sigurno je da će se porast stope investiranja u BiH nastaviti. Vlada Kantona Sarajevo poduzima sve aktivnosti koje imaju za cilj ekonomski i ukupan razvoj, naglasio je ministar Šabić.
Jedan od načina poboljšanja poslovnog okruženja je i olakšan pristup finansijskim resursima potpisanim Ugovorom o poslovnoj saradnji između Ministarstva privrede Kantona Srajevo i Bosna Bank International (BBI), putem kojeg je BBI banka obezbijedila liniju finansiranja u iznosu od oko 48 miliona KM, a uz subvenciju Ministarstva privrede. Po tom osnovu, privredni subjekti se mogu kreditno zadužiti do jedna milion KM, na period od sedam godina, uz kamatnu stopu nula posto, dodao je ministar Šabić.

DokumentVeličina
Image icon eco_kompanija.jpg8.32 KB