Ministar Adnan Delić u radnoj posjeti preduzećima "Centar Skenderija", "ZOI'84" i Turističkoj zajednici KS

Bosnian

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić danas je bio u radnim posjetama javnim preduzećima "Centar Skenderija", "ZOI '84" i Turističkoj zajednici KS.

Ovom prilikom, ministar Delić je izjavio da su neka od javnih preduzeća posebno pogođena novonastalim uvjetima rada usljed pandemije koronavirusa, jer im poslovanje direktno zavisi od aktivnosti koje su ograničene preporukama i mjerama prevencije širenja pomenutog virusa, poput organizacije sajmova, koncerata, sportsko-rekreativnih okupljanja, itd.

Delegacija Ministarstva, na čelu s ministrom Delićem, obavila je sastanke s upravama preduzeća, naglasivši da će Ministarstvo u skladu sa svojim nadležnostima pružati podršku javnim preduzećima.

Kako je istakao ministar Delić, važno je da ta podrška ide u razvojnom smjeru, da se podrže projekti koji daju novu vrijednost, oni od kojih će preduzeća imati dugoročnu korista a ne samo zatvaranje privremenih problema i finansijskih rupa, to jest projekti koji će doprinijeti dugoročnoj stabilnosti preduzeća.