Ministarstvo privrede KS i ove godine podržava „Sajam šljive“ u Gradačcu, objavljen javni poziv za sufinansiranje učešća sarajevskih poljoprivrednika i obrtnika na ovom sajmu

Bosnian

Danas je u Tuzli održana prva press konferencija na kojoj je najavljeno održavanje 49. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene inudstrije „Sajam šljive“ u Gradačcu.

Press konferenciji u ime Ministarstva privrede Kantona Sarajevo prisustvovao je Kemal Starogorčić, pomoćnik ministra za Sektor poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koji je istakao da je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo u kontinuitetu podrška u održavanju ovog sajma, te da će se i ove godine ta praksa nastaviti.

„Ministarstvo privrede na čelu s ministrom Delićem pokazalo je opredjeljenje da u kontinuitetu ulaže u razvoj poljoprivrede i proizvodnje domaće hrane i osim što to radimo na području Kantona Sarajevo, kroz naš sistem podsticaja, mi se aktivno uključujemo u sve projekte i manifestacije koje za cilj imaju podršku i promociju poljoprivrede“, izjavio je Starogorčić.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić kazao nam je da je podrška „Sajmu šljive“ dobra praksa.

„To je praksa zadnjih petnaest godina i svakako da ćemo je i mi nastaviti. Uostalom, mi smo opredijeljeni da pružimo priliku privrednicima i poljoprivrednicima da se predstave i promoviraju našu proizvodnju gdje god je to moguće. U kontinuitetu smo podrška i institucionalno i finansijski, evo i kroz javne pozive za podršku sajamskim aktivnostima“, poručio je ministar Delić.

S tim u vezi, Ministarstvo je već danas objavilo javni poziv privrednim subjektima i fizičkim licima – obrtima za sufinansiranje dijela učešća na Sajmu šljive 2022.“ u Gradačcu. Javni poziv objavljen je na stranici Ministarstva privrede i sve potrebne informacije sadržane su u tekstu poziva, a poziv je dostupan na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-sufinansiranje-ucesca-zakup-izlozbenog-prostora-na-49-medunarodnom