U Novom Sarajevu održana posljednja promocija Programa razvoja male privrede za 2021. godinu

Bosnian

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo početkom juna počelo je s aktivnostima predstavljanja i upoznavanja javnosti s Godišnjim planom provođenja Programa razvoja male privrede za 2021. godinu. Poučeni iskustvima prethodnih godina u kojima je veliki dio namjenskih sredstava iz ovog Programa ostajao neiskorišten Ministarstvo privrede KS i resorni ministar Adnan Delić ove godine su krenuli u aktivnu promociju ovog programa. 

U okviru tih aktivnosti, ministar Delić je održao promocije ovog programa u općinama Ilijaš, Vogošća, Trnovo, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, u Privrednoj i Obrtničkoj komori KS, dvije promocije u SERDA-i, Asocijacijama Bit Alijansa i ABSL, posjetu kazandžijama u ulici Kazandžiluk, webex promociju za privrednike s područja Kantona, te zoom promociju za kompanije iz oblasti outsorsing djelatnosti (BPO) i informaciono – komunikacionog (IT) sektora.

„Uporedo s ovim promocijama aktivno smo radili i na kampanji i promociji digitalnih platforma; web stranicama Vlade i Ministarstva privrede KS, viberu, facebooku i Linkedin poslovnim zajednicama, gdje smo objavili desetine tekstova i obavještenja“, istakao je ministar Delić.

Ministarstvo je o javnim pozivima javnost detaljno upoznalo i na tematskim press konferencijama, te su organizovane i posjete privrednim subjektima koji su prethodnih godina koristili neke od poticaja iz ovog Programa.

„Dvomjesečnu kampanju završili smo jučer u Općini Novo Sarajevo, u punoj sali Centra za mlade. Moram reći da je ovo bio odličan kraj kampanje, te koristim priliku da čestitam načelniku Općine Hasanu Tanoviću i njegovim saradnicima na organizovanju ove promocije koja je na razini događaja najvišeg standarda. Nadam da ćemo i u budućnosti sarađivati na ovakvim ili sličnim projektima“, kazao je ministar Delić.

Promocija u ovoj općini bila je ujedno i posljednja u nizu promocija Programa razvoja male privrede.