Ministarstvo privrede KS: Objavljene liste riješenih prigovora na liste poslovnih subjekata koji ispunjavaju i neispunjavaju uvjete javnog poziva za julske, augustovske i septembarske plaće

Bosnian

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je Komisiju za rješavanje po prigovorima na Listu poslovnih subjekata koji ispunjavaju uvjete i Listu poslovnih subjekata koji ne ispunjavaju uvjete po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za juli, august i septembar 2021. godine.

Na ovaj javni poziv pristiglo je ukupno 219 prigovora, a Komisija je kao osnovane ocijenila njih 121, dok je 98 ocijenjeno kao neosnovano. 

„Za razliku od prethodnog javnog poziva za finansiranje mjesečnih plaća, mi smo ovaj put izvršili određene izmjene propisa kako bi svi oni poslovni subjekti koji nisu prošli zbog nerasknjiženih MIP obrazaca, a ispunjavali su uvjete izmirenja poreznih obaveza, imali mogućnost ostvariti pravo na sredstva po osnovu prigovora, tako da smo ovaj put, uz dostavljanje uvjerenja od Porezne uprave FBiH i te prigovore uvažavali kao osnovane“, istakao je ministar privrede Adnan Delić.

Liste su dostupne na stranici Ministarstva privrede KS na linku:
https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/obavjestenja/odluka-o-odobravanju-i-uplati-sredstava-za-finansiranje-dijela-minimalne

Podsjećamo, liste poslovnih subjekata koji ispunjavaju i neispunjavaju uvjete javnog poziva objavljene su na web stranici Ministarstva privrede KS 22. decembra 2021. godine, kao i da se na njih mogao uložiti prigovor u roku od sedam dana od dana objave.