Poziv mladim poduzetnicima i onima koji to žele postati, novi ciklus susreta s privrednicima “Na kafi s ministrom”

Bosnian

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, u saradnji s Fondacijom “Mozaik”, u Startup studiju u Sarajevu, u petak, 18. maja 2022. godine, organizije susret s mladim poduzetnicima vlasnicama startup kompanija, ali i onima koji to žele postati.

“Naš prvi ciklus susreta s privrednicima koje smo organizovali tokom mjeseca aprila naišao je na veliko odobravanje i interesovanje privrednika, ali i prijedloge da se susreti organizuju i za mlade privrednike. Obzirom da u Ministarstvu privrede imamo program poticaja mladima u osnivanju startup kompanija odlučili smo da druženje organizujemo za njih, ali i za vlasnike i vlasnice startup-a, osnovane uz podršku fondacije ‘Mozaik’”, naveo je ministar Delić.

On je istakao da se poziv odnosi i na mlade koji žele pokrenuti vlastiti biznis, te da je ovo prilika da se upoznaju i s radom fondacije Mozaik i Startup studija s kojima Ministarstvo planira saradnju.

“Želimo zaokružiti jedan kompletan ekosistem u kojem će se startup kompanije osnivati i razvijati. Želimo mladima ponuditi ne samo sredstava za osnivanje, nego i mentorsku podršku i priliku da mladi ljudi ovdje u svojoj zemlji i svom gradu pokrenu dobre podobne priče”, istakao je ministar.

Kako je naglasio ministar, ovo je i poziv mladima da iskoriste priliku i upoznaju se s programima poticaja za mlade u okviru Ministarstva privrede KS, ali i sa mogućnostima za razvoj biznisa koje omogućava Startup studio Sarajevo. 

“Svakako je ovo i prilika da saznamo s kojim izazovima se susreću mladi poduzetnici kako bismo iznalazili modele odgovarajuće podrške i samim tim omogućili stabilnost i lakše poslovanje mladim poduzetnicima”, pojasnio je ministar. 

Mladi poduzetnici koji žele prisustvovati susretu mogu se prijaviti putem linka: Na kafi sa ministrom

 

Agenda

16.00 – 16.15 Okupljanje učesnica i učesnika

16.15 – 16.20 Riječi dobrodošlice, Alma Mušić, direktorica komunikacija Fondacije “Mozaik”

16.20 – 16.30 Uvodno obraćanje o programima Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Adnan Delić, ministar privrede

16.30 – 17.45 Predstavljanje startup-a

17.45 – 18.00 Prezentacija Startup studia - Prilika za startup-e, Dženan Šarić, direktor Startup studija

18.00 – 19.30 Otvoreni razgovor učesnica i učesnika