Pismo saučešća Ministarstva privrede KS, povodom smrti predsjednika UAE

Bosnian

U povodu smrti predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata sheikha Halife Bin Zayeda Al Nahyana u ime Ministarstva privrede Kantona Sarajevo izražavamo duboko žaljenje i saučešće porodici Al Nahyan, narodu i vladi Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“S velikim žaljenjem smo primili informaciju o smrti Njegovog veličanstva, sheikha Al Nahyana, prijatelja naše domovine Bosne i Hercegovine, i vjerujemo da je ovo samo prelaz s ovog u bolji svijet. Molimo Boga da mu bude milostiv i primi ga u okrilje svoje beskonačne milosti. Porodici želimo snagu i strpljenje, posebno u ovim prvim trenucima kada je suočavanje s gubitkom najteže.

Ujedinjeni Arapski Emirati i porodica Al Nahyan su dokazani prijatelji Bosne i Hercegovine i u znak zahvalnosti za sve što su učinili za nas, osjećamo potrebu da ovim putem iskažemo duboku zahvalnost, poštovanje i uvažavanje predsjedniku sheikhu Bin Zayedu Al Nahyanu, porodici Al Nahyan, kao i narodu i vladi Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Neka je vječni mir i milost Božija na predsjednika Al Nahyana, kao i sve članove njegove porodice koji su preselili”, kaže se u pismu saučešća ovog resornog ministarstva. 

 

S poštovanjem,

Adnan Delić,

Ministar privrede Kantona Sarajevo