Ministar Delić: Sve je spremno za dolazak naših poduzetnika na sajam EXPO 2020

Bosnian

Ministar privrede Kantona Sarajevo ovih dana boravi u Dubaiju gdje je u finalnim pregovorima s organizatorima za učešće Bosne i Hercegovine na prestižnom sajmu poduzetništva EXPO 2020.

Prehodnih dana ministar Delić javio je da je Paviljon Bosne i Hercegovine otvoren za posjetitelje istakavši tada da je paviljon funkcionalan, te da predstoji još da se isti ispuni sadržajima koji će biti jedinstvena promocija privrede i turističkih potencijala kojima ćemo se predstaviti svijetu tokom narednih šest mjeseci.

U jučerašnoj emisiji "Uživo" na BHRT 1 ministar Delić uživo se javio iz Dubaija i tom prilikom ponovio da je sve spremno za skori odlazak naših predstavnika na ovaj sajam, te pozvao poduzetnike i privrednike iz cijele Bosne i Hercegovine da se pripreme za odlazak u Dubai.

„Pozivamo sve naše privrednike iz cijele Bosne i Hercegovine da se pripreme i da dođu na EXPO 2020 i predstave prije svega Bosnu i Hercegovinu, a onda i svoje poslovne aktivnosti. Idealna je prilika da se okrenemo budućnosti i donesemo nove vrijednosti u Bosnu i Hercegovinu“, kazao je tokom javljanja u program državnog radio – televizijskog servisa ministar Delić.

Još jednom je istakao da je ovo prilika koja se ne propušta, kaoi da vjeruje da će sredstva koja je Kanton uložio u odlazak Bosne i Hercegovine na EXPO 2020 Dubai dugoročno biti značajna investicija za našu zemlju.

Cijelo gostovanje ministra Delića pogledajte na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=hhIfqAqwACc&t=9s