U Dubaiju otvoren sajam EXPO 2020: Zahvaljujući Kantonu Sarajevo zavijorila se i bosanskohercegovačka zastava

Bosnian

Najpoznatiji svjetski sajam poduzetništva EXPO 2020 otvoren je večeras u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na ovom sajmu, zahvaljujući Vladi, ali i Skupštini Kantona Sarajevo, predstavit će se i bosanskohercegovački poduzetnici.

U ime svih njih na ovom otvaranju, kojem je prisustvovao ministar privrede KS Adnan Delić, zavijorila se i bosanskohercegovačka zastava.

Na ovogodišnjem sajmu učešće su najavile 192 zemlje iz čitavog svijeta, a trajat će od danas do 31. marta naredne godine.

Kako je ranije istakao ministar Delić, kompanije učesnice neće biti u mogućnosti predstavljati samo sebe već sektor iz kojeg dolaze, i to samo pod državnom zastavom, jer je ovo sajam država na kojem se predstavljaju državni potencijali.

"Veoma smo sretni što smo ovdje, uprkos izazovima koji su nas usporili i zbog kojih smo zamalo propustili ovu izuzetnu priliku. Nisam stigao biti na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zbog ovog putovanja, ali sam ponosan na Skupštinu Kantona Sarajevo koja je dala jednoglasnu i bezrezervnu podršku ovom projektu", kazao je ovim povodom ministar Delić.

Uz njegovu podršku i pomoć, svi zainteresirani mediji sa kojima Kanton Sarajevo sarađuje imat će priliku registrirat se za praćenje svih najvažnijih događaja i aktivnosti sa ovog sajma.

I na ovaj način podsjećamo da je linkovi za registraciju - https://media.expo2020dubai.com/ , dok je link za EXPO TV - http://www.expo2020.com/tv