Ministar Sendić podijelio ulaznice kreatorima najveće zastave BiH

Nakon što je iz medija saznao da kreatori najveće bosanskohercegovačke navijačke zastave neće moći prisustvovati utakmici baraža između reprezentacija BiH i Portugala, ministar privrede Kantona Sarajevo (KS) Rusmir Sendić odlučio se pronaći način i osigurati prisustvo na utakmici u Zenici trojici kreatora zastave Amiru Imamoviću, Edinu Goletiću i Damiru Čauševiću.

Tim povodom, danas im je lično uručio tri ulaznice, te ovom prilikom istakao da se nada, kao i svi Bosanci i Hercegovci, da će oni imati priliku da prisustvuju istorijskom uspjehu najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša. "Nisam mogao prihvatiti da ovi mladi entuzijasti, koji su za ovu utakmicu naših fudbalera kreirali zastavu dimenzija 10x20 metara, ne mogu prisustvovati samoj utakmici, jer nisu uspjeli da kupe ulaznice.

Zbog toga sam samo ljudski reagirao i sa zadovoljstvom im obezbijedio ulaznice", dodao je ministar Sendić. Amir Imamović je zahvalio ministru Sendiću i Vladi KS-a, jer su im omogućili da svoju s ljubavlju šivenu zastavu pokažu cijeloj bosanskohercegovačkoj javnosti, ali i svijetu. "Nadam se da će naša zastava biti dodatna inspiracija našim najboljim momcima i da će im donijeti sreću, kako bi naša fudbalska reprezentacija najzad zaigrala na jednom velikom takmičenju, kao što je Evropsko prvenstvo 2012. godine koje se održava u Poljskoj i Ukrajini", rekao je Imamović.

Ministar Rusmir Sendić i navijač Amir Imamović zaželjeli su našoj najboljoj fudbalskoj vrsti i selektoru Sušiću mnogo sreće u predstojećoj utakmici koja će se odigrati u petak na stadionu Bilino polje u Zenici, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.