Veliko priznanje za Vladu KS i Ministarstvo privrede KS: Učešće BiH na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai najbolji poslovni potez u 2021. godini

Bosnian

Poslovni portal Indikator.ba izabrao je organizaciju učešća Bosne i Hercegovine na svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai za najbolju poslovnu odluku u 2021. godini za područje Bosne i Hercegovine, o čemu su danas i zvanično obavijestili ministra privrede Kantona Sarajevo Adnana Delića.

„Ovo je veliko priznanje za nas i velika nam je satisfakcija što je jedan ozbiljan poslovni portal prepoznao ono što mnogi u našoj državi ne mogu prepoznati i kratkovidno to ocjenjuju, podvrgavaju medijskim spinovima i slično. Stoga i u takvom ambijentu, ovo priznanje portala Indikator.ba ima za nas dodatnu satisfakciju i vrijednost“, naveo je ministar Delić.

Otvaranje paviljona na Svjetskoj izložbi EXPO 2020. Dubai i učešće naše zemlje na ovoj najstarijoj i najznačajnijoj izložbi poduzetništva i inovacija poslovni portal Indikator.ba izabrao je za najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini u 2021. godini.

„Taj potez smjelo su povukli Vlada Kantona Sarajevo i ministar privrede Adnan Delić nakon što su svi drugi, čak i oni sa vrha države, digli ruke od ovog projekta, pojačavali političke tenzije, urušavali ugled države i ozbiljno prijetili njenom opstanku. Zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo, koja je za ovo učešće obezbijedila novac, zastava Bosne i Hercegovine se zavijorila među zastavama 190 zemalja, a naš paviljon otvoren je na reprezentativan način kakav ovoj državi i priliči. Već prvog dana naši privrednici imali su brojne kontakte i razgovarali o sasvim izvjesnim poslovnim aranžmanima.U isto vrijeme, na jarbolu Ambasade BiH u Washingtonu (USA) vijorila se poderana i izblijedjela naša plavo-žuta državna zastava, što ide na obraz onima koji ovu zemlju ne prihvataju kao svoju i njen ugled u svijetu urušavaju i na taj način“, stoji, između ostalog, u objavi ovog portala.

Izbor najboljeg poslovnog poteza Indikator.ba organizuje već osam godina, uz angažovanje konsultantskog tima stručnjaka iz oblasti ekonomije, naučnih radnika i privrednika, a u timu koji je organizaciju EXPO 2020 Dubai ocijenio kao najbolji poslovni potez godine glavni konsultant bio je dr. Maks Tajnikar, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani, bivši ministar u Vladi Republike Slovenije.

Vlada i Ministarstvo privrede KS zahvaljuju portalu Indikator.ba za ovo izuzetno priznanje.