Udruženje tehničke kulture Novi Grad zahvalilo ministru Šabiću i Ministarstvu privrede KS zbog podrške organizaciji naučno-stručne konferencije

Bosnian

Predstavnici Udruženja tehničke kulture Novi Grad – Sarajevo Salko Križevac i Sadat Kovačević uručili su danas ministru privrede KS Muharemu Šabiću zahvalnice zbog podrške i doprinosa koje su ministar i Ministarstvo privrede dali prilikom organizacije i održavanja naučno-stručne konferencije pod nazivom „Značaj tehničke kulture za obrazovanje mladih“.

Ovom prilikom, podsjetili su da je konferencija održana 18. januara ove godine, u organizaciji ovog udruženja. Kazali su kako su zahvaljujući njenoj dobroj organizaciji okupili respektabilan broj učesnika, među kojima su bili predstavnici vladinog i nevladinog sektora.

Naglasili su i da su ispunili zadate ciljeve koji podrazumijevaju podizanje nivoa svijesti o značaju tehničke kulture i unapređenje pismenosti kroz obrazovanje mladih i njihovo uspješno  pripremanje za potrebe tržišta rada, a kojim se na najbolji način doprinosi ubrzanijem razvoju države Bosne i Hercegovine.

Ministar Šabić je istakao da će on, ali i Ministarstvo na čijem je čelu uvijek podržavati rad udruženja, čija je misija edukacija mladih ljudi jer od njihovog dobrog angažmana ovisi budućnost i napredak cjelokupnog bosanskohercegovačkog društva.