ODRŽANA 22. SJEDNICA EKONOMSKO-SOCIJALNOG VIJEĆA ZA PODRUČJE KANTONA SARAJEVO - informacija za javnost

Bosnian

Ekonomsko-socijalno vijeće za područje Kantona Sarajevo je, na jučer održanoj 22. sjednici, usvojilo Izvještaj o radu Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Kantona Sarajevo za period 01.01.2009.godine do 31.12.2009.godine, te utvrdilo Program rada Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Kantona Sarajevo za 2010.godinu.
 
U okviru programskih aktivnosti planiranih za naredni period, Vijeće će intenzivirati svoj uticaj u kreiranju privrednog i socijalnog ambijenta u Kantonu Sarajevo, zaključeno je na početku sjednice.
 
Ovom prilikom, članovi Vijeća razmatrali su i informaciju o provedenim aktivnostima vezanim za pripremu i utvrđivanje Nacrta budžeta Kantona Sarajevo za 2010.godinu. Konkretnije, Vijeće je informisano da je Vlada Kantona Sarajevo pripremila pomenuti materijal i dostavila ga Kolegiju Skupštine KS, kao i da je isti uvršten u dnevni red naredne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.
 
Predstavnici Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo i Sindikata Kantona Sarajevo, kao članovi Vijeća, su u daljem toku sjednice naglasili da Vlada Kantona Sarajevo mora biti svjesna svoje odgovornosti u ovom specifičnom trenutku u kojem se naš kanton nalazi.
 
Članovi Vijeća, između ostalog, razmatrali su i Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu. Ministar privrede Kantona Srajevo Abid Šarić je informisao Vijeće da je Federacija Bosne i Hercegovine započela proceduru donošenja ovog zakona na nivou Federacije, koji je sadržajno identičan Nacrtu pripremljenom od strane Ministarstva privrede  Kantona Sarajevo, te da će iz tog razloga, najvjerovatnije, Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu za Kanton Sarajevo biti povučen iz dalje procedure donošenja.