Ministarstvo privrede za infrastrukturno uređenje privredne, poslovne i industrijske zone izdvojilo 991.250 KM

Bosnian

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić potpisao je danas anekse sporazuma o sufinansiranju projekata za infrastrukturno uređenje privredne i poslovne zone, kao i industrijske sa načelnicima općina Stari Grad i Hadžići, Ibrahimom Hadžibajrićem i Hamdom Ejubovićem, te direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirzom Hulusićem.

Ministarstvo privrede je za ove projekte izdvojilo 991. 250 KM.

Kako je navedeno, sredstva u iznosu od 400.000 KM namijenjena su za realizaciju projekata na području Općine Stari Grad. Planirano je da se od tog iznosa, 250.000 KM utroši na rekonstrukciju poslovne zone u ulici Štrosmajerova i to za odvodnju i postavljanje rasvjete. Za izvođenje radova na rekonstrukciji poslovne zone od Katedrale do Slatkog ćošeta osigurano je 150.000 KM, i to za sanaciju pješačke zone sa odvodnjom i vodovodnom mrežom.

Za infrastrukturno uređenje industrijske zone u Općini Hadžići izdvojeno je 591.250 KM. Navedeno je da će ovim finansijskim sredstvima nastaviti realizirati izgradnja vodovodne i fekalne kanalizacione mreže, kao i da će nastaviti s izgradnjom oborinske kanalizacije u industrijskoj zoni Hadžići.

Kanton Sarajevo putem obezbjeđenih sredstava kontinuirano sufinansira projekte koje općine realizuju u privrednim i poslovno industrijskim zonama u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta i otvaranja mogućnosti za nova ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta, poručeno je nakon potpisivanja.