Ministar Haris Bašić otvorio sajam ptica i sitnih životinja u Skenderiji

Bosnian

Ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja (EDZUP) Sarajevo u periodu od 20. do 22. decembra u sportskoj dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija organizira niz sajamskih aktivnosti na kojima će biti prezentirane izložbe ptica i sitnih životinja.

Sajam je međunarodnog karaktera, a na sajmu-izložbi će učestvovati izlagači iz BiH i država koji će izložiti više od 3.500 jedinki sitnih životinja po vrstama: golubovi, peradi, kunići, fazani, kanarinaci, papagaji i akvarijske ribice.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić zahvalio se Udruženju koje slavi 90 godina postojanja i rada, na organizaciji sajma koji je jedan u nizu događaja koje je Ministarstvo podržalo.

"Podsjećam da je KJP Centar Skenderija u toku 2019. organizirao najveći broj događaja u svojoj historiji. To je zaista vrijedno pažnje. I ovom prilikom se zahvaljujem direktoru Ameru Kapi na dobroj saradnji koju smo ostvarili i obećavam da ćemo i u naednoj godini ponuditi nešto slično", rekao je ministar Bašić.

Za najmlađe građane BiH, đake i učenike, sajam je prilika da učestvuju u radionicama na kojima će moći slikati i crtati najomiljenije kućne ljubimce ali i poslušati edukativna predavanja iz oblasti ptičijeg, životinjskog carstva.

U okviru projekta bit će promoviran III Evropski sajam-izložbe Balkanskih rasa golubova, II Evropski sajam-izložbe rasa golubova Jugoistočne Evrope, XI državni sajam-izložbe sitnih životinja, XVII Ornitološki državni sajama-izložbe ptica, izložbe sportskih golubova pismonoša Sarajevske zone - Sarajevo 2019.